Muzica romaneasca in versiune spaniola

Florin Bogardo – un adevarat geniu al muzicii, prea putin (re)cunoscut astazi, datorita prejudecatilor noastre de tip „tot ce-i comunist nu-i bun”.

Altii au avut o parere diferita – lor le-a placut. Si dupa ei, lumii intregi i-a placut melodia. Insa pentru ca romanii sint tare prost vazuti in lume, membrii grupului Amaral au inteles sa semneze ei pentru „reinventarea” melodiei.

Avem o Asociatie a Compozitorilor si Muzicologilor, care stie sa colecteze taxe grase de la baruri si restaurante pentru difuzarea posturilor de radio si TV cu muzica. Ce face aceasta asociatie cind drepturile compozitorilor romani sint incalcate atit de flagrant? De ce noi romanii, in general, nu ne iubim pe noi insine suficient incit sa ne lasam (re)cunoscuti de cei din jur?

Cei care-si asuma meritul pentru ideile altora ar trebui sa se gindeasca de doua ori daca vor fi impacati cu gindul ca exista cel putin doua persoane care stiu ca au copiat: Dumnezeu si autorul ideii.

Sau poate in unele cazuri modul in care ni s-a transmis ideea a fost special gindit pentru a ne face sa ne-o asumam.

Iar in cazurile fericite, Ideea se manifesta in mai multe locuri in acelasi timp, pentru ca Dumnezeu vrea ca ea sa ajunga la cit mai multi dintre noi.

Tot astfel, vreau sa presupun de aceasta data ca Dumnezeu n-a vrut ca melodia lui Florin Bogardo sa se piarda in anonimat si pentru ca romanii n-au fost in stare sa o promoveze cum ar trebui, s-a folosit de acesti plagiatori.

Auditie placuta!

 

 

Reclame

Opinii? Comentarii? Aici le puteti exprima liber:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s